Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 10 mrt 2016 / 11:50 uur

Brandweer Rotterdam moet na elke blusklus schoon pak

Brandweerlieden uit het korps Rotterdam moeten zich voortaan na elke blusklus in een nieuw pak hijsen. Ook worden kazernes in de regio Rijnmond uitgerust met een grote wasserij en komen er extra bluspakken. Dat schrijft het AD.

Wasserij en extra bluspakken

De Veiligheidsregio Rotterdam neemt die maatregelen om kanker onder brandweerlieden in te dammen dan wel te voorkomen. Ondanks de bescherming van bijvoorbeeld een helm, handschoenen en masker komen brandweerlieden vaak in aanraking met kankerverwekkende stoffen.

Door het vuile pak uit te trekken en in de kazerne in een schoon uniform te lopen moet een hoop leed worden voorkomen.

Reageer op artikel:
Brandweer Rotterdam moet na elke blusklus schoon pak
Sluiten