Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 31 mrt 2016 / 11:35 uur

Amsterdam staat in bloei

Na een succesvolle eerste editie van het Tulp Festival, staat de maand april ook dit jaar in het teken van de tulp.

500.000

In Amsterdam zijn op 60 locaties door de stad in totaal 500.000 tulpen te aanschouwen. De bloemen zijn in oktober een november geplant en moeten het Amsterdamse straatbeeld de komende maand gaan verfraaien.

Weer

Het succes van het Tulp Festival hangt een beetje samen met de weergoden. De opgepotte bloemen zijn zo gekweekt dat ze in april in volle bloei staan. De bloemen in de volle grond zijn afhankelijk van het weer, maar de status van de bloemen is op de site van de organisatie in de gaten te houden.

Tulpenstad

Het initiatief voor het festival komt van Saskia Albrecht. Toen zij enkele jaren terug een bezoek bracht aan het gelijknamige festival in Istanbul, dat met 14 miljoen tulpen nog een slag groter is, ontsprong het idee om dit in Amsterdam ook te introduceren. Amsterdam is immers de tulpenstad.

Doel van het festival is om in de komende jaren voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Met 500.000 tulpen op ruim 800.000 Amsterdammers, moet dat aantal in de komende jaren gehaald gaan worden.

Trekpleister van het festival dit jaar, zijn onder andere de tulpentuin van het Rijksmuseum, de vorstelijke tulpen bij Museum Van Loon en de gevulde vijver van het Museumplein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam staat in bloei
Sluiten