Job Halkes
Job Halkes Binnenland 29 mrt 2016 / 11:20 uur

Alle stations op Hoekse Lijn krijgen ov-poortjes

Alle negen nieuwe stations van de Hoekse Lijn worden voorzien van in totaal 90 toegangspoortjes en 20 kaartautomaten. De RET heeft daarover met leverancier Thales een overeenkomst gesloten ter waarde van 7,5 miljoen euro.

De stations krijgen de modernste versie van de poortjes. „De apparatuur is geschikt om bankpassen te lezen en barcodes te scannen”, aldus een woordvoerster van het ov-bedrijf. „Ook zijn de poortjes geschikt om te openen met de smartphone.” Dat alle stations van poortjes worden voorzien is een bewuste keus. „De poortjes houden zwartrijders goed buiten en zorgt voor meer sociale veiligheid.”

Met de komst van de Hoekse Lijn krijgt Rotterdam er vanaf 2017 25 kilometer metronet bij. Nu rijdt daar nog een trein, maar volgend voorjaar moet de ombouw beginnen. „Dan gaan wij ook de nieuwe poortjes plaatsen”, aldus de woordvoerster. Doorreizen met de metro naar het strand kan vanaf 2018, wanneer de aanleg van het laatste deel van het traject is afgerond. De rest van het traject wordt in de zomer 2017 al in gebruik genomen.

Probleemlijn

De Hoekse Lijn werd door de NS ook van gedeeltelijk van poortjes voorzien. De lijn staat bekend als eentje met relatief veel incidenten en zwartrijders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alle stations op Hoekse Lijn krijgen ov-poortjes
Sluiten