Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 17 feb 2016 / 09:30 uur

Wijkagent helpt vrouw (69) bij zoeken mobieltje

Necdet Burakcin, de wijkagent van de buurt Bloemhof in Rotterdam-Zuid, is online een zoekactie gestart naar de telefoon van een 69-jarige dame. De vrouw is radeloos. Op de Samsung S4 die zij vorige week in de Jumbo op de Hillelaan verloor staan foto’s van haar overleden zoon.

Emotionele oproep

De mevrouw verloor haar toestel een week geleden, op 6 februari. „Ze kwam dinsdagmiddag hevig geëmotioneerd op me aflopen. Ze had enorm rode ogen en was heel down. Heel treurig om te zien. Zoiets raakt je”, vertelt de wijkagent tegen het AD.

Waardevol

Haar mobieltje is zo waardevol omdat het apparaat vol staat met foto’s van haar onlangs overleden zoon. Hij overleed een jaar geleden plotseling aan een hartstilstand. Burakcin bezocht de vrouw, vertelt hij tegen het AD, en samen besloten ze dat hij een twitterbericht de wereld in zou slingeren. „Ze komt niet meer buiten, zei ze. Heel heftig. We hebben daarom besloten dat ik een tweetje de wereld in zou gooien, in de hoop dat het iets oplevert.” De vrouw wil degene die haar de telefoon kan overhandigen belonen. Burakcin: ,,Hopelijk komt er iemand tot bezinning.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wijkagent helpt vrouw (69) bij zoeken mobieltje
Sluiten