Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 4 feb 2016 / 17:06 uur

Vrienden van het Vondelpark wil geld van Cruyff

Johan Cruijff maakt illegaal gebruik van de naam Vondelpark voor zijn nieuwe serie damesschoenen. Dat zegt de vereniging Vrienden van het Vondelpark te hebben onderzocht. „De gemeente Amsterdam is eigenaar van de merknaam Vondelpark en niet op de hoogte van deze inbreuk op haar rechten.”

‘De Vondelpark collectie is geïnspireerd op de originele Cruyff runner uit 1982 waarmee Johan in het Vondelpark liep.’ Hiermee prijst het sportartikelenmerk Cruyff de nieuwe collectie ’stijlvolle damesrunners’ aan op de website. „Navraag leert dat de gemeente Amsterdam niet op de hoogte was van dit commerciële gebruik van de geregistreerde merknaam Vondelpark en ontvangt hiervoor ook geen vergoeding”, aldus de vereniging Vrienden van het Vondelpark. „Parkmanager Ruud Stuurman zegt na ruggespraak met het stadhuis dat juristen van de stad contact gaan opnemen met schoenenfabrikant.” Cruyff-manager Arno Kelders weigerde aan de Vrienden van het Vondelpark een inhoudelijke reactie te geven.

‘Geld naar Vondelpark’

Olaf Paulus van Pauwvliet, bestuurslid van de vereniging, verwacht dat Cruyff de gemeente gaat betalen voor het commerciële gebruik van de naam Vondelpark. „Hopelijk gaat de opbrengt rechtstreeks naar het park. Daar wordt namelijk stevig bezuinigd. Een extra centje is zeer welkom.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrienden van het Vondelpark wil geld van Cruyff
Sluiten