Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 15 feb 2016 / 13:53 uur

Vliegtuigje gaat hoogte Rotterdam in kaart brengen

De gemeente Rotterdam gaat de komende maanden de hoogte van de stad en het havengebied in kaart brengen met een speciaal vliegtuig. Vanaf maandag 15 februari tot 30 april worden er wekelijks verschillende vluchten gemaakt door een klein toestel voorzien van een laserscanner. De metingen worden sinds 2008 één keer in de twee jaar verricht.

Facts en figures

Met deze methode wordt in korte tijd en met grote nauwkeurigheid het hoogtebestand van de gemeente in kaart gebracht, laat het stadsbestuur weten. „De resultaten van de hoogtemetingen helpen bij het ontwikkelen en beheren van de stad en het havengebied. Met de hoogtemetingen kunnen we bijvoorbeeld zien hoe regenwater afstroomt en waar het regenwater wordt opgenomen of vastgehouden door het aanwezige groen. Hierop kan de capaciteit van het riool worden afgestemd.”

Geluidsoverlast

Het vliegtuigje vliegt overdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur om eventuele geluidsoverlast te voorkomen. Twee jaar geleden werden er ook hoogtemetingen gedaan en toen heeft de gemeente geen klachten ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vliegtuigje gaat hoogte Rotterdam in kaart brengen
Sluiten