Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 4 feb 2016 / 17:10 uur

Tien jaar cel voor moord op Yasmeen door echtgenoot

De 27-jarige Adeel D. is veroordeeld tot tien jaar cel voor het vermoorden van zijn 25-jarige vrouw Yasmeen Dad. Hij wurgde haar vorig jaar op 25 januari in hun huis in Rotterdam-Charlois. Vervolgens begroef hij haar lichaam in een bos bij het Drentse Ruinen.

15 jaar

Het Openbaar Ministerie eiste 15 jaar cel. Maar de rechter in de Rotterdamse rechtbank vindt moord met voorbedachten rade niet bewezen. D. wordt nu gestraft voor doodslag en het laten verdwijnen van Yasmeens lichaam. Voor het vermoorden krijgt D. acht jaar en het begraven en verstoppen kost hem twee jaar extra.

Per ongeluk

Volgens D. had hij de moeder van zijn twee kinderen per ongeluk om het leven gebracht. Hij zou haar geduwd hebben tijdens een ruzie. D. kreeg hulp van twee handlangers, de 23-jarige Burak O. en de 22-jarige Emre S. Zij hebben tien en vijf maanden celstraf gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tien jaar cel voor moord op Yasmeen door echtgenoot
Sluiten