Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 15 feb 2016 / 10:37 uur

Rotterdampas razend populair

De Rotterdampas is razend populair. Het aantal uitgegeven pasjes is afgelopen jaar gestegen met 40 procent, van 117.500 in 2014 tot 165.000 in 2015, zo staat in het AD. Er wordt verwacht dat er dit jaar nog meer passen worden uitgegeven dan ooit.

Onderwijspersoneel

De Rotterdampas, die 27 jaar bestaat, geeft toegang tot verschillende Rotterdamse uitjes. De felgele pas wordt door steeds meer mensen gebruikt om op pad te gaan in de stad. Met de pas kun je meer dan 750 dingen doen, gratis of met korting. Denk bijvoorbeeld aan een gratis bezoekje aan de Euromast tot aan korting op een uitje naar diergaarde Blijdorp. En niet alleen Rotterdammers kunnen hier gebruik van maken, de pas is voor iedereen.

Stijging

De vermoedelijke stijging van het gebruik zit ‘m in het feit dat het pasje dit jaar gratis aan het Rotterdamse onderwijspersoneel is gegeven in de hoop de leerkrachten aan de stad te binden. De 12.000 medewerkers, van leraar tot conciërge kregen de kaart cadeau Daar werd 350.000 euro voor uitgetrokken.

Meer dan de helft van de Rotterdamse leraren woont buiten Rotterdam en weet vaak weinig van de bezienswaardigheden en activiteiten in de stad, stelt een woordvoerder tegen het AD. „We zien het voor ons, dat leerkrachten een extra personeelsuitje hebben door samen of met de klas op pad te gaan met de pas. We merken dat ze wildenthousiast zijn. Het wordt echt gezien als een cadeautje.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rotterdampas razend populair
Sluiten