Job Halkes
Job Halkes Binnenland 3 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Schokkend! Hond gevonden na zes maanden eenzaamheid

Het lijkt erop dat de hulp voor een zwaar verwaarloosde hond in een bedrijfspand in de Spaanse Polder in Rotterdam net op tijd is gekomen. Toen de deurwaarder dinsdag een kijkje kwam nemen trof hij een hond aan die nauwelijks vet en spieren meer had. De Anatolische Herder heeft daar vermoedelijk een halfjaar gezeten.

De eigenaar van het bedrijf is in september met de noorderzon vertrokken. Omdat de rekeningen niet werden betaald, kwam de deurwaarder langs. Die vond de hond in zijn verwaarloosde hok en waarschuwde de dierenbescherming. „Waarschijnlijk heeft de hond wel iets van voedsel gekregen uit de omgeving”, vertelt Henk Beugeling van de Dierenbescherming Rijnmond. „Maar het beest heeft daar verder gezeten zonder enige aandacht.”

De hond werd gevonden in een zwaar verwaarloosd verblijf. „Bij bedrijven in de Spaanse Polder zitten vaak waakhonden en dat zal zijn rol ook wel zijn geweest”, aldus Beugeling. „Al oogt hij wel erg vriendelijk.” De hand wordt nog onderzocht door een dierenarts, waarna hij zal aansterken in het asiel. „We zien wel veel schrijnende situaties, maar dit is wel heel erg.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Schokkend! Hond gevonden na zes maanden eenzaamheid
Sluiten