Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 18 feb 2016 / 15:39 uur

Rotterdamse winkels de dupe van faillissement V&D

Het faillissement van V&D heeft in Rotterdam grote gevolgen voor andere winkels. In hetzelfde gebouw op de Hoogstraat zitten namelijk nog vier andere zaakjes. En met het sluiten van de V&D is de omzet van deze winkels ook sterk afgenomen.

Het hele gebouw is verlaten en stil. Vanaf de buitenkant van het pand lijkt het gesloten, maar de draaideur aan de kant van de Koopgoot draait nog. De roltrappen staan nog aan, maar er staat niemand op. Het pand is in geen jaren zo leeg geweest tijdens openingsuren.

Optimistisch blijven

Op de eerste verdieping zit een kledingzaak. De eigenaar staat naast de winkel uit het raam te staren. „Het is rustig. De enige mensen die nu komen zijn onze vaste klanten of mensen die nog niet weten van het faillissement van V&D. Ik hoor van veel klanten dat ze dachten dat wij ook gesloten zijn. Maar wij horen helemaal niet bij V&D. We proberen optimistisch te blijven, maar over een week zien we hier helemaal niemand meer’’, aldus de 41-jarige Nasir Sorabi, die samen met de 23-jarige Mina Nazari in de winkel staat. „We hebben spullen en reclame bij de draaideur staan, zodat mensen weten dat we nog open zijn. Maar we missen het winkelend publiek van V&D.”

Geen gezelligheid

Nog een ritje met de roltrap omhoog en op de tweede verdieping loop je tegen een schoonheidssalon, een kapsalon en een juwelier aan. Kapster Vivian Mezouri ziet het somber in. „Ik heb alle werknemers vrijgegeven, want we kunnen het niet betalen om ze te laten werken. Ik heb in de laatste vier dagen maar een paar klanten gehad. Alleen de vaste klanten komen nog. En van een keer iemands wenkbrauwen epileren kunnen we de huur niet betalen.” Ondertussen neemt ze de telefoon op om wederom mee te delen dat de kapsalon open is. „Het gaat de hele dag zo. Ik kan er wel om janken. Onze klanten willen natuurlijk ook gezelligheid en dat is hier nu niet te bekennen.”

Hoge huur

Er loopt een vrouw de kapsalon binnen, een vaste klant. Ik kom hier altijd met mijn dochter, maar het is gewoon eng hierbinnen. Ik woon al zo lang in Rotterdam en ik ken dit gebouw niet anders dan vol met mensen”, zegt de 69-jarige Ria Franken. „Het is zo jammer dat er weer een winkel weg is die ook kleding heeft voor mensen van mijn leeftijd. Het gaat jaren duren voordat er een nieuwe winkel in dit pand komt. Zeker als de huur zo hoog blijft.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rotterdamse winkels de dupe van faillissement V&D
Sluiten