Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Binnenland 5 feb 2016

Pegida ‘betaalt mee’ aan opvang vluchtelingen

SP, GroenLinks en PvdA slaan hun handen ineen en zullen morgen voor elke bezoeker van de Pegida-demonstratie vijf euro aan Vluchtelingenwerk Amsterdam doneren.

‘Racisten en vrouwenmeppers’

Kortom, hoe groter de betoging, hoe meer de stichting financieel wordt geholpen. „Zo maken we van een nood een deugd. Pegida is een fascistische organisatie die gerund wordt door racisten, wapenhandelaars en veroordeelde vrouwenmeppers”, zegt SP-raadslid Peter Kwint. Volgens het raadslid hebben deze mensen ook het recht om te protesteren, maar door het te koppelen aan dit initiatief laten ze ook nog iets moois in de stad achter: een cheque voor een goed doel.

Pegida heeft aangekondigd zaterdag met zo’n 300 tot 500 man in de stad te komen protesteren tegen de ‘islamisering van Europa’. Daarvoor vindt er een tegendemonstratie plaats waarvan de boodschap ‘vluchtelingen zijn welkom, rasisme niet’ luidt.

Cheque

De Linkse partijen maken de totale opbrengst na afloop van de Pegida-demonstratie bekend. De cheque zal dan begin volgende week aan Vluchtelingenwerk overhandigd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pegida ‘betaalt mee’ aan opvang vluchtelingen
Sluiten