Job Halkes
Job Halkes Binnenland 23 feb 2016

Organisatoren in de rij voor plek in Ferro Dome

Organisatoren van evenementen staan te trappelen om lege loodsen en andere leegstaande gebouwen te gebruiken als evenementenlocatie. Vorige week klapten de onderhandelingen over de Ferro Dome in het Vierhavensgebied. De gemeente gaat volgende maand locaties als deze openbaar aanbesteden, zodat iedereen zich kan inschrijven.

Het besluit moet officieel nog genomen worden, maar volgens bronnen in het stadhuis is dat een formaliteit. Vorig jaar september nam de gemeenteraad een motie aan waarin het stadsbestuur werd opgeroepen plekken als Katoenveem en Ferro Dome open te stellen voor iedereen met een goed plan. Beide locaties liggen op een plek waar ze relatief weinig overlast veroorzaken.

Volgens D66-raadslid Jos Verveen kan zo’n openstelling tot verrassende resultaten leiden. „We hebben hetzelfde gezien in de Gouvernestraat. Dat pand dreigde leeg achter te blijven na het vertrek van Lantaarn/Venster en kan weer een nieuwe, hippe plek worden met een verrassende partij.” Volgens hem moet Rotterdam weer lef tonen en creatieve geesten aan het werk laten. „We willen geen tweede Arena en zeker geen tweede Heineken Music Hall.” Het steekt Verveen dat de afgelopen tijd exclusief met een partij is gesproken wat betreft het Ferro Dome. „Het kan niet zo zijn dat de ene partij wel mag praten en de ander niet.”

Twijfel bij Havenbedrijf

Hoewel bij de gemeente alle signalen op groen staan, schijnt er bij het Havenbedrijf Rotterdam nog wel veel twijfel te zijn. Ambtenaren die daar zitten betwijfelen of het verstandig is om de panden te gebruiken voor evenementen in plaats van haven gerelateerde activiteiten. In steden als Amsterdam, Berlijn en ook Antwerpen zijn de gemeentelijke instanties echter al een stap verder. Daar schiet de ene evenementenlocatie na de andere uit de grond, terwijl Rotterdam achterblijft.

Dat er partyorganisatoren staan te trappelen om aan de slag te gaan, blijkt wel uit een belronde. Maar officieel wil niemand zich nog bekendmaken als geïnteresseerde partij. Onder meer partygoeroe Ted Langenbach zou volgens de geruchten interesse hebben in een van de twee locaties, maar hij wil vooralsnog niet reageren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Organisatoren in de rij voor plek in Ferro Dome
Sluiten