Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 11 feb 2016 / 17:21 uur

Online supermarkt Picnic wint Beste Start-Up Award

De Rotterdamse ondernemer Michiel Muller heeft donderdag met zijn bedrijf Picnic de derde editie van de Beste Start-Up Award gewonnen tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Deze eerste online supermarkt won van tegenstanders Bloomon en Dyanne Store.

Wat vind je van de overwinning?
Ik ben, samen met de drie medeoprichters, heel trots. Onze pitch ging erg goed. Er werd gelet op passie voor het bedrijf, karakter en haalbaarheid. Er werd gestemd door 500 retailers en 49 procent daarvan stemde op ons. Dat is zo bijzonder. Het geeft ons hoop voor de toekomst. Het is ook gewoon leuk dat we hebben gewonnen. We werken met enthousiaste mensen en we doen allemaal ons best. Erkenning is leuk en dit zorgt ook gelijk voor meer publiciteit.

Hoe zijn jullie begonnen met Picnic?
Bijna alles wordt online gekocht, behalve boodschappen. Dat viel twee collega’s, die al met webwinkels bezig waren, op. Daarop zijn we gaan zitten en hebben we een plan bedacht en uitgevoerd. We bezorgen gratis, al onze producten hebben de laagste prijs en alle producten worden pas besteld wanneer een klant ze koopt. Zo verspillen we niks en is alles vers. Omdat we het erg lokaal houden, kunnen we ook op de minuut zeggen wanneer wij komen bezorgen.

Wat zijn jullie toekomstplannen?
We willen eerst uitbreiden in Amersfoort. Dat gaat op het moment heel goed. Onze klanten in Amersfoort zijn erg tevreden. Daarna willen we verder gaan naar een tweede stad. En als we Picnic in twee steden goed kunnen laten lopen, gaan we door met uitbreiden, maar dan veel sneller. Rotterdam staat hoog op mijn lijstje, natuurlijk, daar zou het ook heel goed kunnen. Onze busjes zijn milieuvriendelijk en dat is perfect voor Rotterdam. Maar we kijken eerst naar Utrecht, Apeldoorn en Almere.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Online supermarkt Picnic wint Beste Start-Up Award
Sluiten