Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 15 feb 2016 / 12:56 uur

Minder auto’s in centrum Rotterdam door twee bruggen

Er rijdt onnodig veel verkeer door de Rotterdamse binnenstad, zo stelt de Rotterdamse gemeenteraad. Het autoverkeer over de Coolsingel kan met 40 procent verminderd worden en over de ’s Gravendijkwal kan het zelfs met 50 procent omlaag. Het nieuwe Stedelijk Verkeersplan Rotterdam moet dit mogelijk maken met maatregelen voor fietsers, OV-gebruikers en de aanleg van extra bruggen.

Meer mogelijkheden

Volgens wethouder Pex Langenberg (verkeer en duurzaamheid) kan er meer gedaan worden met vervoer over water, betere fietsroutes en de binnenstad moet voetgangersvriendelijker. „De bestaande verbindingen over de Maas kunnen we beter benutten, vooral met openbaar vervoer. Denk aan een tramlijn over de Willemsbrug of door de Maastunnels.’’

Beter evenwicht

Het nieuwe Verkeersplan moet er voor zorgen dat er een beter evenwicht ontstaat tussen auto’s, openbaar vervoer, fietsers en voetgangers. „Rotterdam biedt ruim baan aan de auto, maar we zien dat de behoeften veranderen. In het plan kijken we daarom met een vernieuwende blik naar het verkeer.’’

Door het aanleggen van bruggen over de westkant en over de oostkant van de Maas verdwijnt een deel van het autoverkeer uit de stadswijken. Dat zorgt voor ruimte voor meer groen en een schonere lucht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Minder auto’s in centrum Rotterdam door twee bruggen
Sluiten