Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 12 feb 2016 / 16:34 uur

Love & The City: van kop tot enkels stápelverliefd!

Metro gaat elke week op zoek naar liefde in de stad. Op de pont, in de club, onder de brug… Liefde is overal.

Hij: Jeroen Zij: Nieke Samen sinds: 14 oktober 2013 Gespot bij: Bar Moustache

Liefde is mooi en je hebt van die stellen die dat van top tot teen uit stralen, inclusief enkels. Zij: „daar ben ik op gevallen.” Hij: „maar ook op mijn hoofd, toch?”

Sokken aan, sokken uit

Tijdens de herfstige dagen van 2013 was hij model op een sokkenlancering waar zij was. Ze dacht: die lekkere enkels worden van mij! En zo geschiede. Ze raakten in gesprek en waren niet meer bij elkaar weg te slaan. De eerste nacht samen bleven de sokken nog keurig aan, de tweede nacht niet. „Zo gaan die dingen.” In Bar Moustache aan de Utrechtsestraat volgde hun eerste echte date. „We zijn het hele weekend bij elkaar gebleven en nooit meer weggegaan.”

Gezelligheidsdieren

Jeroen en Nieke, beiden gezelligheidsdieren pur sang -„dat krijg je met Brabo’s”- wonen inmiddels samen aan, hoe toepasselijk, de Afroditekade. Ze lijken op elkaar, met dezelfde humor en chill-in-het-leven-staan-modus. „Sommigen vallen juist op tegenpolen, wij niet.” Zij is eventmanager bij Vogue en heeft met haar zus een populaire blog en Instagram styleoftwo. Hij begon ooit op het vmbo en doet nu de master Sociologie. Zij: „ik ben echt megatrots op hem.”

Sportieve Lazy Sundays

De zondagen zijn favoriet. Eerst samen sporten in het Vondelpark, „hij geeft mij dan een lesje” en na het douchen de stad in fietsen op zoek naar leuke koffietentjes. Vaste spots hebben ze niet, „we willen telkens nieuwe dingen ontdekken.” Behalve Cannibale Royale dan, waar zij zich te buiten gaat aan spareribs en hij een dikke burger naar binnen schuift, „we zijn een carnivorenstel.” Als hij net uit de douche komt ‘met van die natte haren’, vindt zij hem het meest sexy. Hij: „Dat wist ik nog niet… Ik ga vanaf nu alleen maar douchen, er telkens uitkomen en met mijn natte haren zwiepen.” Hij vindt haar als ze net wakker wordt op haar ‘schattigst’, „Elke ochtend weer is het een feestje om naast haar wakker te worden… Of klinkt dit heel cheesy?”

‘Spa Jeroen’

Daarover gesproken, laatst verraste hij haar met een ‘Spa Jeroen’: een volgelopen warm bad met kaarsjes, kaasjes en Tony Chocolony op de rand, massageolie in overvloede en de Spotify ‘massage playlist’ aan. En aan was het, met een knipoog: „slapen kan altijd nog.” Het is altijd een zoete inval in huize Hoeben-Mulder, iedereen komt graag bij het vrolijke stel over de vloer, voor een bakkie koffie of na een feestje. Ze houden van die Amsterdamse prachtnachten, „die dan nooit mogen eindigen.”

Íets rustiger

Ze zijn wel iets rustiger geworden sinds ze elkaar kennen, „we kunnen ook genieten van een visje halen en dat samen thuis op de bank opeten.” Maar we zijn geen huismutsen hoor, zo verzekeren ze. „Daar is Amsterdam veel te leuk voor!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Love & The City: van kop tot enkels stápelverliefd!
Sluiten