Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 19 feb 2016 / 06:35 uur

Love and The City: al 19 jaar The Ones op de markt

Metro gaat elke week op zoek naar liefde. Op de pont, in de club, ondergronds… Liefde is overal.

Hij: Wim (44) Zij: Anita (48) Samen sinds: 19 jaar Gespot: op de Albert Cuyp

The One

Vraag je op de Albert Cuyp naar een verliefd stel, dan hoor je vanachter de kraampjes: hij van de stoffen, zij van de geuren. Slechts 18 voetstappen zijn ze van elkaar verwijderd en hij komt dan ook regelmatig even het winkeltje binnen voor een praatje, wc-bezoek of broodje, dat zij elke dag voor hem maakt. „Met salade van de visboer, vindt-ie lekker.” Haar lievelingsparfum is The One van D&G, „dat kwam uit in het jaar van ons huwelijk, hij heeft hem ook.”

Joop of Cooldown?

Hij is van Regenboog Stoffen, de kraam die zijn vader Rob in 1963 opzette, zij van Drogisterij Parfumerie Grimme, waar rode kater Tidy achter de toonbank zijn parfumpoten likt. Het waren begin twintigers toen ze op de markt vrienden werden en bijna dertigers toen eindelijk die vonk oversloeg. „Ik heb een lekker jong ding aan de haak geslagen”, knipoogt zij -met haar ogen in een blauwgroene kleur die hij niet tussen zijn stoffen heeft-, hij is vier jaar jonger. Zij weet het nog goed, het gebeurde allemaal tijdens een kerstfeest in het Café van Joop en… „Nee, nee”, schudt hij zijn hoofd. „Het was in het Cooldown Cafe.”

Beste vrienden

In elk geval gebeurde het tijdens een koude kerstnacht midden jaren negentig in de binnenstad. Ze dronken een wijntje of wat, dansten met elkaar… En de rest is geschiedenis. Ze wisten meteen: dit is the one. Zij: „dat we daarvoor al acht jaar de beste vrienden waren, heeft zeker meegeholpen. Je kent elkaar zo goed…” Hij: „en we waren uitgeraasd, klaar voor de volgende stap.” Jaren later vroeg hij haar ten huwelijk, omdat ‘dat praktisch was met hun koophuis’, in de auto. Nee. Een echte romanticus is hij niet, „maar wel erg handig in huis en heel erg knuffelbaar.”

Las Vegas, baby!

Ze hadden geen zin in ‘poespas’ en trouwden op 20 oktober 2009 in The Little White Chapel of Flowers in Las Vegas. Hij in pak, zij ook, „zo’n prinsessenjurk is niets voor mij.” Hun mooiste trouwfoto: the one op een houten bruggetje, waarop staat: hapiness is being married to your best friend. „Mooi, hè?” Ze delen dezelfde interesses. Van dansen op Luther Vandross midden in de woonkamer tot flink feesten op Koningsdag. Zij: „ik heb die dag één keer niet in Mokum doorgebracht, ik zat te janken voor AT5.” Hij, vol onbewuste symboliek: „nu vieren we het elk jaar in de Jordaan, bij wijnwinkel De Ware Jacob en De Twee Zwaantjes.”

Geen theeclubje

Ze houden van een gezellig drankje. Wim drinkt overdag een glaasje met zijn marktoverbuurman, de wierook- en andere geurstokjesverkoper, en samen nemen ze ook graag een wijntje of cava. Het blijft meestal niet bij eentje, lachen ze. En bij hun marktvrienden ook niet, „we zijn gelukkig geen theeclubje.” Van Vietnam tot Cuba, ze hebben samen al zo’n 36 landen bezocht en wie weet eindigen ze straks ook wel ergens in het buitenland. Samen op een bankje, armen om elkaar heen, „Met een wijntje erbij naar de ondergaande zon kijken. Heerlijk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Love and The City: al 19 jaar The Ones op de markt
Sluiten