Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 6 feb 2016 / 10:11 uur

Kilo’s flessendoppen moeten Iris aan hulphond helpen

De Hellevoetse Danielle den Hartigh-Ferber verzamelt miljoenen flessendoppen. Niet vanwege een uit de hand gelopen hobby, maar om haar vriendin Iris te helpen. Iris (29) kampt met spasmen en heeft een hulphond nodig. ,,De doppen ben ik van plan in te leveren bij een recyclepunt. Ik krijg er twintig cent per kilo voor. Een hond kost 18.000 euro”, legt Danielle uit aan het AD.

Lees ook: Jongetje van 8 begint eigen voedselbank

Het is niet zeker of de verzekering een hulphond vergoedt en dus neemt Danielle het zekere voor het onzekere. In januari is ze de actie ‘Drop je dop voor Iris‘ gestart. Het begon met een paar inzamelpunten in en rondom Hellevoetsluis, maar inmiddels worden de flessendoppen door heel regio Rijnmond ingezameld. Zelfs in Utrecht helpen er mensen mee.

Goede doppen

Niet elke dop is geschikt om ingeleverd te worden. ,,Goede doppen bevatten een driehoekje met PP- EP of een 5 of 2”, valt te lezen op de Facebookpagina. Daarnaast moeten alle doppen goed schoon en droog zijn. De doppen kunnen ingeleverd worden bij de tientallen inzamelpunten.

https://www.facebook.com/snackbarmignon/posts/441563609362804

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kilo’s flessendoppen moeten Iris aan hulphond helpen
Sluiten