Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 17 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

James Bond heeft concurrentie van politiehond James

Hond. James hond. De fictieve Britse geheimagent James Bond heeft concurrentie uit Rotterdam en wel van James, de hond. De politiehond van het korps Rotterdam heeft dinsdagmiddag de hoofdrol gespeeld bij de aanhouding van een agressieve 39-jarige man.

Bedreiging

De Rotterdammer wordt verdacht van het slaan en bedreigen van zijn vrouw en zoon. De aanhouding werd verricht in de Geullestraat in Rotterdam-Zuid. Een agent fietste in zijn privé-tijd in de betreffende straat en zag de geëmotioneerde slachtoffers in hun voortuin staan. Toen hij bij hen informeerde wat er aan de hand was, kwam de verdachte naar buiten en zocht meteen ruzie met de agent. Hij bedreigde de politieman en ging volledig door het lint.

Beet in arm

De agent besloot daarop naar huis te fietsen en zijn politiehond erbij te halen om de verdachte rustig te krijgen. „Toen de agent met zijn hond naar de woning van de verdachte terugkeerde, stond deze hem al op te wachten. De man was zo mogelijk nog agressiever geworden en bedreigde de agent meermalen met de dood. Toen hij een slaande beweging maakte, beet de hond hem in zijn arm”, zo laat een woordvoerder van de politie weten.

James is oké

De verdachte trapte daarop de agent en sloeg de hond. Met hulp van een omstander kon de verdachte onder controle worden gebracht. De man zit vast. Met James en zijn baas gaat alles goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
James Bond heeft concurrentie van politiehond James
Sluiten