Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 25 feb 2016 / 04:35 uur

Het plafond moet omhoog

Het is dus zo goed als zeker dat Bazoer aan het einde van dit seizoen bij Ajax vertrekt. Hij is dan anderhalf seizoen basisspeler in het eerste elftal geweest.

Hij heeft groot gelijk dat hij gaat. Barcelona, Bayern, Chelsea; het zijn nogal clubs die aan hem trekken. Of hij daar speeltijd krijgt, ziet ’ie dan wel weer. Het is goed verdienen en terugkeren kan altijd nog. Zie Van Ginkel.

Maar het is natuurlijk uitermate zorgwekkend dat zo’n goede speler al na anderhalf seizoen Ajax de rug toekeert.

In Amsterdam staat de jeugd centraal. Dat is best leuk, maar als we zelf amper kunnen genieten van die jeugd, schieten de supporters er vrij weinig mee op.

Vanzelfsprekend komt er een scheepslading geld binnen als Bazoer wordt verkocht. En in die zin loont de investering in de jeugdopleiding. Maar de fans willen geen geld zien. Die willen leuke en goede spelers op het veld van de ArenA zien lopen.

Als de talentvolle jeugdspelers al gaan vertrekken voordat ze goed en wel twintig goede wedstrijden hebben gespeeld, blijft er steeds minder te genieten over voor het publiek. Dus moet Ajax misschien eens kijken naar wat oudere spelers waar meteen plezier aan te beleven valt.

Te denken valt daarbij aan spelers die om wat voor reden dan ook klaar zijn in het buitenland, zoals Sneijder, Huntelaar, Fer, Dost en Chery.

Ja, die verdienen heel veel en Ajax hanteert nu eenmaal een salarisplafond. Maar als je voortdurend je hoofd stoot, moet je wellicht de boel eens wat hoger maken.

Dat plafond is goed voor de portemonnee en zorgt ervoor dat er niet te veel verschil in inkomsten is binnen de kleedkamer. Maar ik denk niet dat de linksback boos wordt als een klassespeler die van grote waarde is, een paar ton meer verdient.

Zeker als we weer eens in Europa een rolletje willen spelen, zal er toch echt naar serieuze versterkingen moeten worden gekeken. Een Bazoer van drie jaar ouder, zou ideaal zijn. Maar we gaan het niet meer meemaken dat dergelijke grote talenten zo lang bij Ajax blijven.

De lat mag best wat hoger worden gelegd dan winst op Excelsior. Een stabiel Ajax met regelmatig leuke wedstrijden, daar zijn ook oudere klassespelers voor nodig.

En als onze talenten niet meer thuis willen opgroeien, moeten de volwassenen maar buitenshuis worden gezocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Het plafond moet omhoog
Sluiten