Job Halkes
Job Halkes Binnenland 11 feb 2016 / 09:20 uur

Geen usb-oplaadpunten in Rotterdams ov

De RET en de gemeente zien niets in de plannen van de politieke partij NIDA om usb-oplaadpunten in te bouwen in trams, bussen en metro’s. Volgens de vervoersmaatschappij is zo’n operatie ingewikkeld en duur en zijn de ritjes te kort om er goed gebruik van te kunnen maken.

Om alleen al alle 161 metrovoertuigen te voorzien van usb-oplaadpunten is er zo’n 15 tot 18 miljoen euro nodig. „Daarbij komen nog de kosten voor onderhoud en reparaties bij defecten. Gelet op het beperkte nut voor de reiziger is dit daarmee geen verantwoorde investering”, zo schrijft het stadsbestuur ook namens de RET aan de gemeenteraad. Die nam een motie van Nida aan om usb-oplaadpunten in het openbaar vervoer te gaan realiseren.

Toch is het plan niet helemaal van de baan. Bij nieuwe aanbestedingen in de toekomst wordt het aan boord hebben van usb-oplaadpunten meegenomen in het plan van eisen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Geen usb-oplaadpunten in Rotterdams ov
Sluiten