Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 26 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Handel in Bosatlassen ontaardt in schietpartij

De 15-jarige Schiedammer die donderdag door de politie in zijn been werd geschoten handelde in Bosatlassen. Agenten dachten dat de jongen, die bij zijn aanhouding probeerde te ontsnappen, in het bezit was van een vuurwapen en losten daarom een schot op de Laan van Bol’es. Dat staat in een persbericht van de politie Rotterdam.

Handel

De aangehouden tiener wordt ervan verdacht een centrale rol te spelen in de verkoop van de tientallen gestolen Bosatlassen. Een middelbare school uit Vlaardingen deed vorige week aangifte van diefstal van 80 atlassen. Een medewerker van de school zag de boeken vervolgens online te koop staan. Hij maakte daarvan melding bij de politie.

Alarmpistool

Agenten deden zich afgelopen donderdag voor als potentiële kopers en spraken af met de verdachten. Drie jonge jongens kwamen opdagen. Eén van de jongens, een 16-jarige Schiedammer, ging er bij zijn aanhouding vandoor. Omdat agenten dachten dat de puber van 15 jaar een vuurwapen in zijn hand had, schoten de agenten op hem. Hij bleek geen echt wapen, maar een alarmpistool te hebben. Later werd ook een 29-jarige man aangehouden. De mannen zitten vast, andere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Handel in Bosatlassen ontaardt in schietpartij
Sluiten