Job Halkes
Job Halkes Binnenland 29 feb 2016 / 09:25 uur

Erasmus MC wil artsen opleiden voor botox en laser

Het Erasmus MC gaat als eerste academisch ziekenhuis in Nederland een opleiding aanbieden tot cosmetisch arts. Volgens het ziekenhuis is het hoognodig dat er een goede opleiding komt voor botox, peelings en laserbehandelingen.

Ondanks dat er geen medische noodzaak is voor dit soort behandelingen, denkt hoogleraar dermatologie Tamar Nijsten dat zo’n opleiding erg zinvol is. „Er is in Nederland geen opleiding voor cosmetische behandelingen. Als je mensen opleidt, gaan minder dingen fout”, stelt hij tegenover RTV Rijnmond.

Maar niet iedereen is het met Nijsten eens. In Nijmegen moeten ze er niet aan denken om een dergelijke opleiding te beginnen, zo stelt hoogleraar Peter van de Kerkhof. Hij wil er geen belastinggeld aan verspillen. „Wij leiden hier op om zieke mensen beter te maken of ziekten te voorkomen”, zegt hij.

Evolutie

Maar Nijsten kijkt daar toch wat anders tegenaan. „De maatschappij evolueert gewoon deze kant op. Ik denk dat je moet oppassen om je eigen normen en waarden op te leggen aan de rest van het land.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Erasmus MC wil artsen opleiden voor botox en laser
Sluiten