Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 6 feb 2016 / 12:28 uur

Duizenden duimpjes omhoog voor Oma Miep

Ze is 81 jaar, maar achter de geraniums zitten doet ze zeker niet. Oma Miep uit Barendrecht is misschien wel dé hipste oma van Nederland. Ze heeft een Instagram-account en is een graag geziene gast in de YouTube filmpjes van haar kleindochter Denise (iamtheknees) en haar beste vriend Rutger (Furtjuh). ,,Als ik de stad in ga, komen er kinderen naar me toe die met mij op de foto willen’’, aldus Oma Miep.

Lees ook: Brandweerlied Pabo-studentes hit op YouTube

Oma Miep houdt van de camera en de camera houdt van haar. ,,Op mijn vijftiende kreeg ik een camera en daar filmde ik wel eens mee. Zodra die aanstond, begon oma altijd hele verhalen te vertellen’’, vertelt Denise. Toen Denise anderhalf jaar geleden een YouTube-kanaal begon, besloot ze dan ook een video op te nemen met haar oma en dat beviel goed. ,,Ik merk aan de reacties en likes dat oma goed in de smaak valt. De kijkers vinden het heel cool dat een oma van 81 op YouTube zit.’’

Jaloerse ouderen

Terwijl jongeren laaiend enthousiast zijn, vinden sommige leeftijdsgenoten van Oma Miep al die YouTube filmpjes maar niets. ,,Dan zeggen ze: ‘moet dat nou’ en ‘dat zou ik nooit doen’. Ik denk dat die ouderen gewoon jaloers zijn, want zij worden natuurlijk nooit gevraagd’’, vertelt Oma Miep.

Lees ook: Na 11 jaar zit nu ook de Katholieke Kerk op YouTube

Wanneer Oma Miep haar eigen YouTube-kanaal begint? Nooit. ,,Dat is veel te vermoeiend. Dan moet ik elke week een filmpje maken, dat wordt me te veel hoor.’’ En dus blijft het bij zo nu en dan te gast zijn in de YouTube filmpjes van haar kleindochter. Die heeft gelukkig nog veel plannen voor leuke video’s met haar oma. ,,Ik heb Oma Miep laatst in een video verrast met een helikoptervlucht. Dat was zo leuk. Ik zou haar nog wel eens willen verrassen.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duizenden duimpjes omhoog voor Oma Miep
Sluiten