Job Halkes
Job Halkes Binnenland 29 feb 2016 / 13:40 uur

Dronken buschauffeur RET op straat gezet

De buschauffeur die vorige week met een bus van de RET tegen een boom aanreed in Vlaardingen, is ontslagen. De man die vier jaar in dienst was heeft toegegeven dronken achter het stuur te hebben gezeten. Voor de vervoersmaatschappij is dit reden om de man op staande voet te ontslaan.

„Met alcohol op achter het stuur zitten is voor ons onaanvaardbaar”, vertelt een woordvoerster van de RET. „Drinken en professioneel rijden gaat niet samen en is onacceptabel.” Volgens het bedrijf had de chauffeur ook geen verklaring voor zijn gedrag. Wonderwel vielen er bij de aanrijding geen gewonden. Een passagier die in de bus zat, liep nog geen schrammetje op.

De man is vier jaar in dienst geweest bij de RET. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dronken buschauffeur RET op straat gezet
Sluiten