Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 10 feb 2016 / 20:17 uur

Beverwaarders willen meer gezelligheid in de wijk

Het Rotterdamse stadsbestuur trekt bijna één miljoen euro uit om Beverwaard te verbeteren. De gemeenteraad wilde verbeteringen en compensatie voor de komst van een asielzoekerscentrum voor 600 vluchtelingen. Maar waar moet dat geld volgens de bewoners van Beverwaard aan besteed worden?

Wijkcentrum

Jonathan van den Bosch (21)Het buurtcentrum De Focus kan wel een goede opknapbeurt gebruiken. Dat mis ik hier wel in de buurt. Hopelijk kan dat gebouw weer worden wat het ooit was, in de gloriejaren. Vroeger waren er daar altijd leuke activiteiten te doen en je had een plek om naartoe te gaan, maar dat is nu niet meer zo. En dit winkelcentrum is zo afgestorven, omdat er veel concurrentie is. Winkelcentrum Keizerswaard zit hier natuurlijk in de buurt. Dus je kunt net zo goed daarheen gaan. En over de komst van het azc heb ik nog geen mening. We zien wel hoe het loopt, toch?Gentle Kruit (17)Ze moeten wat doen aan de wijkcentra. We hadden er twee, maar daar is niks meer van over. Ik weet niet eens waarom ze gesloten zijn, maar het is echt zonde. Ik ben het zat om elke dag in de kou te hangen met m’n vrienden. We worden overal weggestuurd door de politie. Ik wil gewoon een plek waar het warm is en waar we gezellig kunnen zitten. De hele sfeer kan hier wel wat gezelliger. Meer winkels en meer mensen. Maar dat azc, daar zit ik niet echt op te wachten. Ik heb een zusje en ik wil dat ze veilig is.

Winkelcentrum

Merly Mingeli (38)
Er mag van mij wel wat meer besteed worden aan het winkelcentrum hier. Het is helemaal verlaten en verpauperd. Alle winkels verdwijnen hier. Er was eerst een Lidl, die is weg. Er was een kapsalon, weg. Een tweedehandszaakje, ook weg. En de panden blijven leeg staan. Er mag wel wat meer leven in de brouwerij. Ik weet niet hoe het is gebeurd, maar er wonen in de wijk alleen maar mensen met lage inkomens. Zo lijkt het net een achterstandsbuurt. Daar moet ook verandering in komen. En ik weet niet wat het azc aan de buurt toe gaat voegen. Daar heb ik nog geen mening over.

Abdelilah Slitini (33)Beverwaard kan over het algemeen wat leuker gemaakt worden. Er moeten meer supermarkten komen. We hebben nu alleen een Hoogvliet en die is te duur voor de mensen die hier wonen. Er zijn ook geen gezellige cafeetjes. In het centrum zijn er zoveel leuke cafeetjes waar je gewoon even kan hangen. Dat missen we hier ook. En een sportschool. Er moet gewoon meer te doen zijn hier. De buitenkanten van de huizen mogen ook weleens schoongemaakt worden. Ik heb geen probleem met de komst van het azc, maar er moet wel wat te doen zijn voor vluchtelingen. Ze moeten zich niet gaan vervelen.

Fatima Zahra (23)
Er is niks te doen in Beverwaard. Het is gewoon saai. Daar mag van mij best verandering in komen. Niet per se uitgaansgelegenheden, maar gewoon ergens wat kunnen drinken. De straten zijn ook vies, maar daar kunnen de bewoners natuurlijk zelf ook wat aan doen. Er moet gewoon meer sfeer in de wijk komen. Het winkelcentrum is helemaal verlaten en er komen geen nieuwe huurders in. Het is zo jammer, want het kan zo veel beter hier. Ik weet niet wat het azc met zich mee gaat brengen, maar ik ben er geen tegenstander van. Het zijn mensen die hulp nodig hebben. Als ze zich maar gedragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beverwaarders willen meer gezelligheid in de wijk
Sluiten