Job Halkes
Job Halkes Binnenland 16 feb 2016 / 11:11 uur

Baasjes zetten dumpen van honden in scène

De twee personen die vorige week twee honden vastgebonden vonden op het Amelandseplein, blijken ook hun baasjes te zijn. Ze hebben het hele verhaal in scène gezet. Dat heeft de Dierenbescherming Rijnmond laten weten.

Op social media ontstond grote woede nadat het bericht verscheen dat twee hondjes, genaamd Kitana en Neo, waren vastgebonden aan een paal op het Amelandseplein. Op een ov-chipkaart hadden ze zelf de namen en leeftijden van de hondjes gezet. Daarna hebben zij de diertjes aangeboden bij de opvang met de mededeling dat ze vastgebonden waren gevonden.

Ondanks alle commotie meldde niemand zich voor de hondjes. Het unieke nummer op de ov-chipkaart leidde echter al snel naar de eigenaren. En dat bleken dus ook de zogenaamde vinders te zijn.

Onderzoek

De dierenpolitie heeft de zaak in onderzoek. De eigenaren kunnen in ieder geval een proces-verbaal verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Baasjes zetten dumpen van honden in scène
Sluiten