Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Binnenland 15 feb 2016 / 13:32 uur

Amsterdammer legt 600 euro neer voor antiek condoom

Even flink in de buidel tasten voor een oud condoom. Een bieder uit Amsterdam deed het. Hij of zij heeft zondagavond voor 600 euro een oud ‘rubbertje’ gekocht via online veilinghuis Catawiki.

Exclusief

Het exemplaar gemaakt van schapendarm is volgens Catawiki ‘een echte zeldzaamheid’. „Omdat het erg duur en tijdrovend was om zo’n condoom te maken, werden ze vaak alleen gebruikt door welgestelde mensen. Sinds de komst van goedkope rubberen condooms in de negentiende eeuw werden de condooms van schapendarm niet meer gebruikt”, zegt het veilinghuis tegen AD.

Groot geschapen

Met 19 centimeter schijnt het condoom dat in Frankrijk werd gevonden ‘opvallend lang’ te zijn. Andere voorbehoedsmiddelen uit dezelfde periode tikken gemiddeld maar net de 15 centimeter aan.

Vanuit allerlei hoeken was er veel belangstelling voor het condoom dat uiteindelijk voor het dubbele van de verwachting onder de hamer ging. „Er werd tijdens de veiling dan ook door verschillende musea meegeboden”, meldde Catawiki. Met 600 euro is de Amsterdammer nu de gelukkige eigenaar van het duurste condoom ter wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Amsterdammer legt 600 euro neer voor antiek condoom
Sluiten