Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Binnenland 9 feb 2016 / 16:46 uur

5x wat te doen tijdens 24H Oost

Oost, West – even niet op je bank is ook weleens best. Daarom organiseert I Amsterdam 24H Oost. Tijdens dit evenement kun je de stad op een andere manier leren kennen. Vanaf aankomende zaterdagmiddag tot en met de zondagmiddag vind je in stadsdeel Oost allerlei evenementen waaraan je deel kan nemen. Metro zet alvast een paar to-do tips voor je op een rij.

Recordpoging kussengevecht

Grijp het kussen van je bed en doe mee aan het langste ‘gevecht’ ooit. Aangezien je materiaal het heetst van de strijd waarschijnlijk niet overleeft kun je maar beter de hele nacht meedoen. Dan draag je wellicht een steentje bij aan een nieuw record.

Waar: Lloyd Hotel, Oosterlijke Handelskade 34Wanneer: 13 februari vanaf 20.00 uur

Studieboek krijgt nieuw leven

Je oude studieboeken hebben je vast veel bloed, zweet en tranen gekost. Om ze deze keer een rituele verbranding te besparen zou je de workshop ‘Book art’ bij kunnen wonen. Maak van papier uit oude boeken een doosje of iets anders creatiefs.

Waar: Volksuniversiteit, Rapenburgerstraat 73Wanneer: 13 februari om 12-12.45, 13-13.45, 14-14:45 en 15-15:45 uur

Liefde ver’evenen’

Hopelijk blijft je relatie langer overeind dan de tijdelijke liefdestattoo. Toch is het super zoet om met dit symbool jullie liefde voor elkaar eventjes te bezegelen.

Waar: Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2Wanneer: 13 februari vanaf 13.00 uur

Nachtelijke hongerklop

Je nachtelijke avontuurtje naar de koelkast kan tijdens 24H Oost ingeruild worden voor een diner na twaalven. Krème de la Krème serveert een driegangenmenu die je honger vast doet stillen.

Waar: Studio/K, Timorplein 62Wanneer: De nacht van 13 februari van 00:00 tot 03:00 uur

Sterren spotten

Wat is er nu romantischer dan de avond voor Valentijn sterren spotten met je grote liefde? Bij helder weer kun je bij het Anton Pannekoek Instituut genieten van de maan, sterren en Jupiter. Bij bewolking is er een rondleiding door de koepels georganiseerd en kan je de telescopen van dichtbij bewonderen.

Waar: Universiteit van Amsterdam, Science Park 904Wanneer: 13 februari van 20.00 tot 23:45 uur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x wat te doen tijdens 24H Oost
Sluiten