Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Binnenland 15 feb 2016 / 16:33 uur

100.000 plastic flesjes eindelijk tentoongesteld

Met wat vertraging zijn de 100.000 plastic flesjes van stichting Plastic Madonna eindelijk voor publiek te bewonderen. In de Christus Koning Kerk is een expositie geopend om te laten zien hoeveel plastic er iedere tien seconden in de zee verdwijnt.

De kunstenaars hadden de duizenden flesjes eerder uitgestald in de kelder van Lola Luid! in Nieuw-West. Een vervelend telefoontje van de gemeente zorgde ervoor dat het ingezamelde plastic zo snel mogelijk uit het pand moest verdwijnen. De opslag in de kelder zou brandgevaarlijk zijn en een te groot veiligheidsrisico voor omwonenden vormen.

Grote Madonna

Met de actie willen de kunstenaars een soort bewustzijn creëren omdat beelden immers meer zeggen dan getallen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de flesjes gerecycled worden tot een dun draad voor in de 3D-printers. Daaruit zal dan de 12 meter hoge ‘Plastic Madonna’ ontstaan die op het strand van Scheveningen geplaatst moet worden.

https://www.youtube.com/watch?v=e8JN5PKPJhA

Reageer op artikel:
100.000 plastic flesjes eindelijk tentoongesteld
Sluiten