Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 14 jan 2016

Zoeken naar een spits in een hooiberg

Dagelijks scan ik twitter af, spel ik de kolommen in de sportkaternen en kijk hoopvol op VI.nl of websites met Ajaxnieuws. Is ’ie er al?

Maar tot dusverre geen berichten over een nieuwe spits. Het enige wat we hebben aangekocht is een man die spelers moet aankopen. Maar eerlijk gezegd word ik van een nieuwe hoofd scouting niet erg opgewonden. Ik weet amper wie de vorige was.

Bas Dost is te duur, net als Huntelaar. En Jeremain Lens mag ineens niet meer weg van zijn trainer, die hem de eerste seizoenshelft nauwelijks zag staan. Datzelfde geldt voor Siem de Jong.

McCLaren vindt hem helemaal niks, heeft nu zelfs weer een concurrent erbij gehaald voor de positie van De Jong, maar ligt toch dwars over een vertrek van de op en top Ajacied, die bij ons prima de rol van spits op zich kan nemen.

Dus staan we nog altijd met lege handen. Het heeft er alle schijn van dat de spaardrift van Overmars en co wereldwijd beroemd is geworden en clubs weten dat er in Amsterdam nogal wat geld te halen valt. Zodra Ajax aan de bel trekt voor een speler gaat zo’n beetje iedere club moeilijk doen, om zodoende de prijs van de speler maar omhoog te drijven.

En dan gaan de ’maatpakken’ binnen Ajax ook nog eens vervelend doen over het aankoopbeleid. Er moet eerst een speler weg, voor er een nieuwe mag komen. Ja, stel je voor dat er wat geld wordt uitgegeven zeg.

Het is wel heel erg korte termijndenken wat die Raad van Commissarissen doet. Wat zou duurder zijn? Het kopen van een spits of het mislopen van de titel?

Intussen gaat er een vreemd verhaal dat Ajax Steven Pienaar wil terughalen. Maar dat gerucht lijkt sterk gebaseerd op een uitspraak van zijn makelaar die enige tijd geleden tegen Ajax Showtime zei dat Pienaar nog vaak in Amsterdam is. Een tweede gevalletje Heitinga, daar zal De Boer zich vast niet aan willen branden.

En er moet dus sowieso eerst een speler worden verkocht. Ik weet er wel eentje.

Op die manier kan Nicolaï Boilesen eindelijk eens iets voor Ajax betekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zoeken naar een spits in een hooiberg
Sluiten