Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 1 jan 2016 / 14:45 uur

Zo beleeft de Rotterdamse politie nieuwjaarsnacht

Waar de meesten van ons elkaar donderdag op vrijdagnacht met dubbele tong gelukkig nieuwjaar wensten, moesten een hoop politiemedewerkers zorgen dat de jaarwisseling gemoedelijk zou verlopen. Via social media valt een aardig beeld te schetsen van hoe zo’n nachtdienst er voor de Rotterdamse politie uit ziet. Metro heeft er een klein overzicht van gemaakt.

Telefoon

Motoragent van de politie-eenheid Charlois Piet Kats trof bijvoorbeeld een man aan die zo dronken was, dat hij het blaasapparaat aanzag voor een telefoon en plaatste een foto van het tafereel op Twitter.

„Je bent echt ver heen als je moet blazen en denkt dat het blaasapparaat een telefoon is’’, schrijft hij bij de foto.

https://twitter.com/i/status/682867665623478272

https://www.instagram.com/p/_-lokrytI6/

Burgemeester op sleeptouw

Wijkagent van Kort Ambacht en Zwijndrecht Sven van Bodegom nam de burgemeester van Zwijndrecht tijdens zijn nieuwjaarsdienst mee op sleeptouw. Op Instagram post hij zelfs een video van de burgemeester in actie.

https://twitter.com/i/status/682761887281471488

https://www.instagram.com/p/_-lokrytI6/

Doe-het-zelf

Politieagenten van Rotterdam Centrum zullen waarschijnlijk wel even gegrinnikt hebben bij de vondst van deze bijzondere en multifuctionele selfiestick.

Hard werken

Agent Sander Boer had gezien zijn tweet een minder lachwekkende dienst. Bij de aanhouding van een man die ‘iemands auto onderzeek’, werd hij beledigd en zijn collega geslagen.

Maar ondanks dat er hard gewerkt moet worden, wensen de dienstdoende agenten elkaar om stipt twaalf uur ook even een gelukkig nieuwjaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo beleeft de Rotterdamse politie nieuwjaarsnacht
Sluiten