Job Halkes
Job Halkes Binnenland 27 jan 2016 / 12:49 uur

Kleurenblinde Q-Music dj buffelt in bloemenzaak

„Wel in lauw water zetten en schuin afsnijden”, roept Q-Music dj Mattie een klant nog even na. Samen met zijn maatje Wietze nam hij woensdag voor een dag de bloemenwinkel van Cor en Anita Hofman aan het Rotterdamse Stadhoudersplein over. De twee ochtendjocks boden de bloemist een vrije dag aan nadat hij vorige week in het nieuws kwam met een grappig briefje. Daarin schreef hij dat zijn vrouw een andere vent zou zoeken als hij niet een dag vrij nam. Het grappige schrijven ging al snel het hele internet over.

En een dagje bloemist zijn valt vooral voor Wietze niet mee. „Ik had er even niet aan gedacht dat bloemschikken best lastig is als je kleurenblind bent, haha.” Maar ondanks dat zetten de twee zich vol in om Cor een dagje te vervangen. En dat gaat goed, want er staat de hele ochtend wel een rij. Mattie: „Het liefst willen we voor vier uur, als Cor terugkomt, de zaak leegverkocht hebben.”

Het is niet de eerste keer dat de twee ochtendjocks de comfortabele, warme studio verruilen voor een ander locatie. Wietze: „We hebben ook al in een oliebollenkraam gestaan. En ik moet zeggen, het is best leuk om een eigen zaak te hebben. Ik zou later best een pizzeria willen hebben.” Ook Mattie ziet zoiets wel zitten, al plaatst hij wel een kanttekening. „De enige reden om het niet te doen is dat je echt knetterhard moet werken, net als Cor. Maar we gunnen hem deze vrije dag enorm. Cor is een ras-Rotterdammer en is nu zijn eigen stad aan het verkennen. Hij had de Markthal en het nieuwe Centraal Station nog nooit gezien. Hij komt normaal niet verder dan de wijk.”

Dochter Marieke komt even kijken hoe de jocks het doen in de zaak van haar ouders. „Het is leuk en druk. Het is prachtig dat Mattie en Wietze dit voor mijn ouders doen. Mijn vader heeft al de hele week een smile op zijn gezicht. Dat hun harde werken zo wordt gewaardeerd is echt heel mooi. Het heeft ze goed gedaan. Een jongen op de veiling wilde zelfs een handtekening van mijn vader.” Dat een briefje tot dit alles zou leiden had niemand in de familie verwacht. „Dit is heel snel gegaan. Maar ze verdienen het en ik gun ze het allerbeste.”

Over de omzet hoeft Cor zich geen zorgen te maken, want zelfs vanuit Brabant komen de mensen naar het Rotterdamse plein om een bloemetje te kopen. De drie gezusters De Koning zijn speciaal afgereisd vanuit Gouda. „We hoorden het op de radio en dachten, we doen eens gek”, vertelt Krista, die samen met Ineke en Karin met een vers boeket de zaak uitlopen. „En we wilden Mattie en Wietze graag zien, haha.”

‘Het zijn zulke lieve mensen’

Vaste klant Tamara Vial komt met haar zoontje Vito ook een bloemetje halen. „Cor is een geweldige man. Toen mijn oudste dochter werd geboren, stond hij met een bos bloemen op de stoep, zo lief. Hij werkt alleen maar en is hier altijd. Het zijn zulke aardige mensen die echt persoonlijk betrokken zijn bij hun klanten. Dit alles is hem echt gegund.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleurenblinde Q-Music dj buffelt in bloemenzaak
Sluiten