Constance van Amstel
Constance van Amstel Binnenland 5 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Wat gaan we zien in Flikken Rotterdam? Vijf locaties

Nog een paar nachten slapen en dan barst het politiegeweld in Rotterdam los met de start van Flikken Rotterdam. De zesde hoofdrol in de nieuwe politieserie is niet voor een acteur, maar voor de stad zelf. Vijf plekken die je veel terug zult zien in de serie.

Cafe Boudewijn
Het Belgische biercafé Boudewijn aan de Nieuwe Binnenweg opende in 2006 haar deuren en is inmiddels niet alleen door Rotterdammers gevonden, ook de cast van Flikken voelt zich er thuis: het etablissement vormt het decor voor de stamkroeg van de rechercheurs.

Openbaar Ministerie
Hoofdrolspeler Huub Stapel heeft geluk. In zijn rol als Officier van Justitie Hein Berg heeft hij vanuit zijn kantoor aan het Wilhelminaplein op de Kop van Zuid een prachtig uitzicht over de stad en op de beroemde Erasmusbrug.

Politiebureau Schiedamseweg
Met dit decor wordt de kijker een beetje genept door de serie. Door de shots die van het exterieur van het bureau op de hoek van de Schiedamseweg en de Allegonda M. Gremmerstraat zijn gemaakt, lijkt het alsof de rechercheurs hier werken, maar de scenes binnen zijn gefilmd op een set in Amsterdam.

Vlaamsch Broodhuis
Een broodje eten doen de personages van Cees Geel, Maryam Hassouni, Mark van Eeuwen en Maartje van de Wetering het liefst bij de broodjeszaak van het Vlaamsch Broodhuis aan de Nieuwe Binnenweg 127 B. Niet echt op loopafstand van hun ‘bureau’, maar als de broodjes er echt zo lekker zijn kennelijk de moeite waard.

De Botlek
Beelden van typisch Rotterdamse vergezichten halen de makers bij De Botlek. In veel afleveringen speelt dit gebied dan ook een grote rol. Achtervolgingen, inrekeningen, schietpartijen; het is allemaal mogelijk op dit haven- en industrieterrein ten westen van de Oude Maas.

Actrices fan van Rotterdam

Actrices Maryam Hassouni en Maartje van de Wetering zijn fan geworden van Rotterdam. Hassouni: „Ik ben geboren en getogen Amsterdammer, maar ik ben verliefd geworden op Rotterdam. Het lijkt voor mij op New York, als ik er loop voelt het of ik daar weer ben. En ik vind de mensen ook heel cool in Rotterdam. Ze helpen met alles. Ik zou wel bloemen mee willen nemen en de hele dag bloemen willen uitdelen haha!”

Collega Maartje van de Wetering denkt dat de stad de serie draagt: „De verhaallijnen zijn gebaseerd op Rotterdam. Ik denk ook dat Rotterdam zich daar goed voor leent. Het is een stad met veel verschillende gezichten, veel verschillende bevolkingsgroepen, en milieus, een haven, een metro en een vliegveld. Daar kan je heel veel mee. En omdat het zo’n metropool is, kunnen we ook wel wat meer heftigere criminaliteit laten zien.” Hassouni: ,,Ik durf wel de zeggen dat de echte hoofdrol in Flikken Rotterdam voor de stad zelf is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wat gaan we zien in Flikken Rotterdam? Vijf locaties
Sluiten