Job Halkes
Job Halkes Binnenland 25 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Vrouw loopt droomwoning mis op 71 cent

De Nieuw-Beijerlandse Nettie van Belle (69) loopt haar droomwoning mis omdat de huur 71 cent te hoog is. Ze wilde graag naar een driekamerappartement verhuizen in Oud-Beijerland, maar werd geweigerd omdat deze woning net boven de grens lag waarop zij mag bieden. Volgens woningcorporatie HW Wonen kon het niet anders vanwege de nieuwe Woonwet.

„Het is een schade”, briest Nettie tegenover het AD. „Ik wil naar Oud-Beijerland toe omdat je daar veel meer hebt in het dorp. Dat maakt voor mij ook een hoop makkelijker. Maar omdat de huur van het appartement 71 cent meer is dan ik mag verwonen, is mij die woning geweigerd. Ik vind dit echt Nederland op zijn smalst.”

HW Wonen laat weten niet in te kunnen gaan op individuele gevallen. De nieuwe wet bepaalt dat er moet worden gekeken naar het inkomen en tot een bepaalde grens dan een woning kan worden toegewezen. Woningcorporaties mogen passend toewijzen. HW Wonen zegt niet anders dan de wet uit te kunnen voeren.

‘Wel mogelijkheden’

Maar volgens Marcel Trip van de Nederlandse Woonbond klopt dat niet helemaal. „HW Wonen zegt dat ze geen andere keuze heeft, maar er zijn meerdere manieren waarop ze de wet kan invullen. Ze stelt nu een zogenaamde aftoppingsgrens, waarbij mensen maar tot een bepaalde huurprijs kunnen bieden op een woning. Maar zij gaat zelf ook over die huurprijzen. Ze kan dus in het geval van mevrouw Van Belle er ook voor kiezen om de prijs iets omlaag te gooien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw loopt droomwoning mis op 71 cent
Sluiten