Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Binnenland 19 jan 2016 / 18:29 uur

Schoolfoto van de toekomst: 3D-versie van jezelf

Door deze technologie hoef je in de toekomst niet eens meer verplicht bij je grootouders langs, je geeft ze gewoon een 3D-beeld van jezelf. Er is nu een nieuwe vorm van schoolfotografie in opkomst waar de leerlingen van Montessorischool Steigereiland in Oost binnenkort kennis mee maken.

Niet nieuw

Na even in de 3D-scanner te hebben doorgebracht, zullen de leerlingen oog in oog staan met een driedimensionale versie van henzelf. Het 3D-scannen is geen nieuwe uitvinding, het maken van 3D-schoolfoto’s daarentegen is een nog niet eerder uitgevoerd concept.

Publiek ook welkom

Tijdens de ‘Wetenschapsweek’ in februari zullen de eerste leerlingen dus in aanraking komen met het fenomeen. Daarnaast wil Nieuwe Schoolfoto, de organisatie die de kiekjes schiet, de leerlingen ook kennis laten maken met het 3D-printen. Ook zal er naast de 3D-scanner in de school een scanner op het plein staan die vrij toegankelijk is voor nieuwsgierig publiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schoolfoto van de toekomst: 3D-versie van jezelf
Sluiten