Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 29 jan 2016

Rotterdammer (13) voor één dag baas van Coca-Cola

Normaal gesproken zou Gerson Elstak nu in het economielokaal van Calvijn Maarten Luther zitten. Deze vrijdag heeft de 13-jarige Rotterdammer echter een bijzonder excuus om school een dagje te skippen: hij mag voor één dag de baas van Coca-Cola Enterprises Nederland zijn.

Tropische cola

Gelukkig heeft Gerson zijn economieles van vrijdag niet perse nodig voor zijn werkzaamheden bij het frisdrankbedrijf. In plaats van onderhandelen en verkoopdoelen stellen, mag hij namelijk een nieuw product bedenken, zo meldt het AD. En dat laat de Coca-Coladirecteur-voor-één-dag zich geen tweede keer zeggen. „Ik wil een tropisch drankje. Niet light, want mijn vrienden en ik sporten die suikers er wel weer af.”

Gerson, die zich speciaal voor de gelegenheid in een net overhemd heeft gehesen, ziet zijn nieuwe functie wel zitten. „Ik wil geen onderdaan zijn, ik wil belangrijk worden”, zegt hij tegen de krant.

Waardevol netwerk

Dankzij het Jinc-project kan hij daarvoor vrijdag alvast wat praktijkervaring opdoen, uiteraard onder het genot van een colaatje. Jinc koppelt kinderen uit kansarme wijken aan bazen van topbedrijven, om hen te helpen een waardevol netwerk op te bouwen. De echte directeur van Coca-Cola Nederland, Jaap Wassink, ondertekende dan ook een contract waarin hij toezegt dat Gerson hem altijd om advies mag vragen.

Goed je best doen

Het eerste advies is al binnen: „Als je ook directeur wil worden, moet je nooit langs de lijn blijven staan. Als je niet zorgt dat je meespeelt, krijg je ook nooit de kans om te winnen", aldus Wassink. Advies dat Gerson bekend voorkomt. „Mijn moeder waarschuwt voor de gevolgen als ik niet mijn best doe en niet laat zien hoe ik wél goed terecht kan komen. Het is goed dat Jaap dat ook benadrukt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rotterdammer (13) voor één dag baas van Coca-Cola
Sluiten