Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 8 jan 2016 / 12:12 uur

Rotterdam viert feest: 75 jaar wederopbouw

Het jaar 2016 staat voor Rotterdam in het teken van 75 jaar wederopbouw. Onder het motto ‘Rotterdam viert de stad’, start deze maand een Rotterdamse collegetour met onder meer Jandino Asporaat, Wilfried de Jong en Nelli Cooman.

Onder leiding van presentator en schrijver Ernest van der Kwast wordt ze het hemd van het lijf gevraagd. Maar Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als de viering van 75 jaar wederopbouw daarbij blijft. Verschillende evenementen, bezienswaardigheden en projecten vormen tot en met 31 juli een culturele manifestatie door de stad.

Programma

„Culturele instellingen en particulieren dienden samen ongeveer driehonderd creatieve ideeën en enthousiaste voorstellen in”, vertelt Johan Moerman, directeur van Rotterdam Festivals. „Inmiddels hebben we ruim 75 projecten een plekje kunnen geven in de programmering.” Het programma bestaat naast de collegetour en 75 verhalen van (bekende) Rotterdammers onder meer uit films, dans, tentoonstellingen, theater, een verlichte stadsexpositie en kunstroutes.

Vanaf 20 maart is er tevens een uitgebreid buitenprogramma, met onder andere het evenement DOMINOES: een ruim 3 kilometer lange route van grote gipsen dominoblokken die zich een weg door de Rotterdamse straten banen.

Vieren

Bovendien wordt dit jaar stilgestaan bij het 20-jarig bestaan van de Erasmusbrug. Kunstenaarsduo Vollaers-Zwart zal het Rotterdamse icoon daarom feestelijk versieren.

„75 jaar na het bombardement vieren we de stad van nu en kijken we vooruit naar de stad van de toekomst”, aldus Moerman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam viert feest: 75 jaar wederopbouw
Sluiten