Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 27 jan 2016 / 09:33 uur

RET gaat zwerfvuil bestrijden met petflesautomaat

Alle petflessen verzamelen! Vervoerder RET gaat op dertien stations in Rotterdam namelijk de aanwezigheid van petflesautomaten testen. Dat schrijft RET-directeur Pedro Peters in zijn column in Metro.

Reizigers kunnen vanaf de tweede week van maart hier hun lege blikjes en petflessen inleveren. Per ingeleverde fles kunnen zij vervolgens kiezen voor: een vergoeding, korting op een Rotterdamse attractie of een tegoedbon die vervolgens wordt gedoneerd aan Blijdorp, die op zijn beurt de stichting Seacleaners-Int foundation steunt.

Plasticsoep

De RET wil met de actie indirect de platicsoep in de zee tegengaan. Ook vermindert op deze manier het zwerfvuil op metrostations, laat een woordvoerder weten.

Proef

Vorig jaar testte de RET 2 petflesautomaten op metrostation Schiedam Centrum en Alexander. Deze pilot bleek succesvol; er werden 10.000 petflessen ingeleverd in een jaar. De automaten komen te staan op de volgende stations: Schiedam Centrum, Alexander, Slinge, Maashaven, Marconiplein, Dijkzigt, Coolhaven, Spijkenisse Centraal, Eendrachtsplein, Beurs, CS, Capelse Brug. Op metrostation Zuidplein staan er twee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
RET gaat zwerfvuil bestrijden met petflesautomaat
Sluiten