Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 20 jan 2016 / 16:36 uur

Ouders kijken live mee kinderdagverblijf Rotterdam

Bij kinderdagverblijf De Speelboom in Rotterdam-Kralingen kunnen ouders tegenwoordig de hele dag hun kinderen in de gaten houden. In elke ruimte hang een camera om alles live te kunnen volgen. Maar is dat wel een goed idee? Willen ouders wel dat er camera’s op hun kinderen staan?

Bianca Damsteegt (32) Nee, ik vind het een beetje onnodig. Waarom zou je de hele dag naar je kind moeten kunnen kijken? Het leidt af. Je hebt toch wel betere dingen te doen. Ik zou het wel uit nieuwsgierigheid een keer gebruiken, maar meer om te kijken hoe mijn kind omgaat met die andere kinderen. Niet om het kinderdagverblijf in de gaten te houden. Als je je kind niet uit het oog wil verliezen, moet je hem of haar thuishouden.

Angelica Mendes (25) Ik weet niet zeker of het een goed idee is. Aan de ene kant moet je je kind los kunnen laten. Op een gegeven moment kun je hem toch niet meer in de gaten houden. Maar ik heb bijvoorbeeld een kind met hartproblemen en die zou ik wel heel graag een beetje willen controleren. Dat is alleen om gezondheidsredenen. Dus ik twijfel nog. Bij sommige kinderen kan het dus goed zijn, maar gezonde kinderen hoef je toch niet te bespioneren.

Anoeschka van der Harst (30) Ik vind het zeker een goed idee. Ik ken die mensen daar niet, dus ik weet ook niet of ik ze kan vertrouwen. Je hoort de laatste tijd zoveel gekke verhalen over vreemde mensen en pedofielen die met kinderen werken. Ik vertrouw het allemaal niet meer. Ik wil er niet achteraf achter komen. Je weet niet wat die mensen bij zo’n dagverblijf met je kinderen doen. Als het kan, houd ik de boel liever in de gaten.

Marijn den Burger (24) Nee, dat is een vreselijk idee. Ik snap mensen heus wel die ervoor kiezen, maar ik ben er geen voorstander van. Je laat je kinderen achter bij die mensen, dus je moet ze vertrouwen. Als je je kinderen dan de hele dag in de gaten gaat houden, laat je merken dat je ze niet vertrouwt. Je moet af en toe afstand kunnen nemen van je kind. Het is niet goed als je kind weet dat je hem de hele dag in de gaten houdt.

Sabine Lagerwaard (38) Ik vind het prima. Ik hoef niet echt te controleren wat er met mijn kind gebeurt, maar ik zou het gewoon leuk vinden om af en toe naar hem te kijken. Gewoon om te zien hoe hij bijvoorbeeld speelt. Mijn kinderen hoeven niet meer naar het kinderdagverblijf, maar het was wel leuk geweest als die optie er toen was. Ik snap ook dat mensen daarin geïnteresseerd zijn. Iedereen maakt zich natuurlijk zorgen om zijn kinderen.

Marcella Braat (27) Ja, geweldig idee. Je hoort de laatste tijd zulke vreselijke verhalen over wat mensen met kinderen kunnen doen. Ik zou er ook zeker gebruik van maken. Je ontmoet de mensen die er werken wel, maar je weet natuurlijk nooit wat er in hun hoofd afspeelt. Ze kunnen kwade bedoelingen hebben. En het zijn wel je kinderen. Als ik moet kiezen tussen een kinderdagverblijf met of zonder camera’s ga ik sowieso voor het verblijf met de camera’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Ouders kijken live mee kinderdagverblijf Rotterdam
Sluiten