Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 23 jan 2016 / 11:01 uur

Nieuwe ‘politietracker’ zet hond op het goede spoor

Het is één van dé taken van de politie: boeven pakken. Om dit voortaan nog beter te kunnen doen heeft de Rotterdamse politie sinds kort speciale ‘trackers’ in dienst. De trackers zijn agenten die getraind zijn om snel sporen te vinden in de omgeving.

Lees ook: Meerdere malen gedumpte hond vindt nieuw thuis

Vertrapt gras en gebroken takken kunnen zomaar eens richting de dief leiden. In plaats van de politiehonden in het wilde weg te laten zoeken, gaan trackers voortaan eerst op zoek naar aanwijzingen in de omgeving. Zo wordt het zoekgebied verkleind en kan de hond bijna recht op zijn doel af. Een stuk efficiënter dus!

Vrijdag werd de nieuwe methode gedemonstreerd en zoals je ziet lijkt de nieuwe methode te werken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe ‘politietracker’ zet hond op het goede spoor
Sluiten