Job Halkes
Job Halkes Binnenland 20 jan 2016 / 13:03 uur

Megapeuter in hartje Rotterdam

Een gigantisch beeld van een peuter siert vanaf 20 maart het Rotterdamse Schouwburgplein. Het beeld is onderdeel van een interactieve licht- en laserinstallatie die wordt gebruikt rondom de festiviteiten van 75 jaar wederopbouw.

De kunstwerken, genaamd Head Lights, zijn ontworpen door Pro Arts Design. Op zeven gevels in de stad worden 75 verhalen van 75 bekende en onbekende Rotterdammers verbeeld. Zo moeten deze mensen een gezicht krijgen. Het project is onderdeel van de manifestatie ‘Rotterdam viert de stad!’.

De eerste gevel waarop de verhalen en gezichten te zien zijn, is het Timmerhuis. Tijdens de opening van Museum Rotterdam op 5 februari onthult burgemeester Aboutaleb het eerste gezicht. Later volgen ook de gevels van de Bibliotheek Rotterdam, het Maritiem Museum, de Bijenkorf, de Doelen, het Groothandelsgebouw en de Bijenkorf. Middels een speciale app kun je langs de verschillende plekken wandelen en de verhalen horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Megapeuter in hartje Rotterdam
Sluiten