Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 18 jan 2016 / 13:30 uur

Kookwedstrijd Bocuse D’or 2018 mogelijk in Rotterdam

De Europese finale van de culinaire kookwedstrijd Bocuse D’or 2018 vindt misschien plaats in Rotterdam. Volgens het instituut verdient Nederland meer aandacht op culinair gebied, daarom heeft Bocuse D’or Nederland de stad Rotterdam aangemeld om de Europese finale te mogen organiseren.

Culinair Nederland

Vijf andere Europese landen hebben zich aangemeld om de zogenoemde continentfinale te hosten. Het Nederlandse bestuur van de prestigieuze internationale kookwedstrijd heeft bekendgemaakt een serieuze kandidaat te zijn voor de locatie van de finale. Eind maart zal een delegatie naar Rotterdam komen om een bezoek te brengen aan de gaststad. Volgens bestuurslid Marc van Gulick is dit de kans om culinair Nederland op de kaart te zetten.

Bocuse D’or

Nederland werd in 2015 op de wereldfinale negende, een topprestatie aangezien er van de 64 landen die meedoen er maar 24 van naar de wereldfinale gaan. De Bocuse D’or wereldfinale vindt elke twee jaar plaats in het Franse Lyon, maar om een land te plaatsen voor de finale strijden de 64 deelnemende landen eerst tegen elkaar in de continentrondes. De 24 winnaars van die drie finales gaan naar de wereldfinale in Lyon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kookwedstrijd Bocuse D’or 2018 mogelijk in Rotterdam
Sluiten