Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 31 jan 2016 / 16:16 uur

Kinderboerderij verkoopt lammetjes door geldnood

Red de schaapjes! Kinderboerderij Hoek van Holland kwam eind 2015 in financiële moeilijkheden toen de gemeente plotseling drie rekeningen opstuurde voor het bedrijfsreinigingsrecht. Uit noodzaak hebben de eigenaren Izak en Ank de Boer zelfs lammetjes en schaapjes moeten verkopen.

Auto verkocht

Het koppel schrok zich rot toen er opeens rekeningen van 2012 tot en met 2014 op de mat vielen. Doordat de bedragen met spoed betaald moesten worden, hebben Ank en Izak hun spaargeld moeten uitgeven en zelfs hun auto moeten verkopen. „We dachten eerst dat we het bedrijfsreinigingsrecht niet meer hoefden te betalen, omdat we geen rekeningen binnen kregen. Dit kwam echt onverwachts. Mijn man en ik hadden eerst veertig schapen en lammetjes. We hebben meer dan de helft verkocht. We hebben bij de gemeente geklaagd, maar de rekeningen werden niet kwijtgescholden’’ zegt Ank de Boer.

Vrijwilligers

Gelukkig kregen meneer en mevrouw De Boer steun van hun omgeving. De bezoekers vonden het zo erg voor de eigenaren van de kinderboerderij, dat ze met alle plezier een handje meehielpen. „Er zijn acties opgericht door onze bezoekers. Er staat een vogelhuisje in de Albert Heijn waarin mensen hun statiegeldbonnetjes in kunnen leveren. Onze oud-stagiaires hebben ook geholpen met het nieuws verspreiden. We hebben donaties gekregen van sponsoren en veel mensen hebben zich opgegeven om vrijwilligerswerk te komen doen op de boerderij. Het is hartverwarmend om te zien dat onze bezoekers ons waarderen.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderboerderij verkoopt lammetjes door geldnood
Sluiten