Ellen van Bolderen
Ellen van Bolderen Binnenland 14 jan 2016 / 14:37 uur

Huizenprijzen Amsterdam stijgen aanzienlijk

Een betaalbare stek in Amsterdam vinden zal steeds moeilijker worden. De prijzen van koopappartementen in de stad zijn vorig jaar met 17 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de makelaarsvereniging NVM.

Amsterdam spant de kroon, nergens anders in Nederland werden de huizen zoveel duurder. Gemiddeld stegen de prijzen in het land met 5 procent. In de hoofdstad leg je doorgaans 288.000 euro neer voor een koopwoning, terwijl het landelijk gemiddelde op 227.000 euro ligt.

Markt trekt aan

Dat de woningmarkt uit een dal klimt blijkt wel uit de hogere bedragen die geboden worden en de stijging van het aantal transacties. In populaire Amsterdamse wijken wordt inmiddels tien procent boven de vraagprijs verkocht. Een jaar geleden was dat nog geen zes procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huizenprijzen Amsterdam stijgen aanzienlijk
Sluiten