Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 6 jan 2016 / 10:30 uur

Horecabaas in Rotterdam biedt inbreker baan aan

Horecabaas Hans Mosselman van pop-up visrestaurant A La Plancha op het Noordereiland in Rotterdam heeft de inbreker die afgelopen zomer verantwoordelijk was voor de trits inbraken een baan aangeboden. De eigenaar wil de man op die manier zijn schade laten terugbetalen.

„Als hij nu fietsen moet stelen om aan 2900 euro op tafel te leggen, komen we niet veel verder”, redeneert Mosselman. Hij vertelt tegen het AD: „Ik ben sociaal-ondernemer en heb meer ‘mensen met een vlekje’. Hij past er als coke-verslaafde prima tussen.”

Bedankje

Een kans dus, maar wel een kans waarvoor de inbreker heeft bedankt. Mosselman bezocht de 41-jarige man in de gevangenis op, waar de Rotterdammer, die woont op het Noordereiland, nog positief op het plan reageerde. Dinsdagmiddag verscheen de man niet op de zitting waardoor de restauranteigenaar er nog maar weinig vertrouwen in heeft. „Heel jammer dat hij er nu uiteindelijk toch niet aan wil.”

De inbreker is veroordeeld tot 140 dagen cel en een betaling van de schade.

Reageer op artikel:
Horecabaas in Rotterdam biedt inbreker baan aan
Sluiten