Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 1 jan 2016 / 13:00 uur

Hier kun je ‘nieuwjaarsduiken’ in Rotterdam

Het vuurwerk is afgestoken, de oliebollen zijn achter de kiezen en de champagneflessen zijn ontkurkt (en leeg). Het is nieuwjaarsdag daar hoort natuurlijk ook de traditionele Nieuwjaarsduik bij. Voor wie geen zin heeft om daarvoor af te reizen naar Scheveningen, zet Metro een paar mogelijkheden voor een frisse duik in Rotterdam en omstreken op een rijtje.

Kralingse Plas

IJsvereniging Kralingen organiseert jaarlijks, in samenwerking met Unox, de Rotterdamse Nieuwjaarsduik Kralingse Plas aan het Lange Pad. Waaghalzen kunnen vanaf 14.00 uur het water trotseren.

Hoek van Holland

Wie liever écht de zee in gaat, kan naar Hoek van Holland voor de ‘Zeldzame Nieuwjaarsduik’. Dit is echter niet zomaar een duik voor de lol, een kop soep en een muts, maar om zieke kinderen te helpen. De opbrengst van donaties gaat naar onderzoeksprojecten van het Zeldzame Ziekten Fonds.

Zevenhuizerplas

In de Zevenhuizerplas kun je terecht voor de Nieuwjaarsduik Nesselande, die dit jaar voor de negende keer gehouden wordt. Deelname bedraagt €3,50 per persoon. Om mee te doen moet je je alleen wel even aanmelden via de site.

’t Zwarte Plasje

Duik je liever in het zwembad, dan moet je in Hillegersberg-Noord zijn. Bij buitenzwembad ’t Zwarte Plasje kun je vanaf 15.00 uur kosteloos het water in om 2016 fris te starten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hier kun je ‘nieuwjaarsduiken’ in Rotterdam
Sluiten