Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 20 jan 2016 / 16:02 uur

Gevluchte Brit in Amsterdam gepakt tijdens tv-opname

Een 41-jarige voortvluchtige Brit is dinsdagmiddag in Amsterdam aangehouden tijdens opnamen die gemaakt werden door de BBC. Die zender is namelijk bezig een 15-delige documentaire te maken over voortvluchtige Britten in Spanje en met name Amsterdam.

Herkend

Tijdens het maken van omgevingsbeelden op de Nieuwezijds Voorburgwal liepen er drie vermoedelijke Britten door het beeld van de camera. Een van de politiemensen in burger die een quote zou geven voor de BBC herkende één van deze drie Britten als iemand die regelmatig in contact stond met Britse voortvluchtige criminelen.

Samen met een vrouwelijke collega volgde de politieman het drietal en zij namen contact op met andere politiemensen in burger en uniform. De drie Britten stapten in een parkeergarage in een auto en wilden wegrijden. Op dat moment besloten de politiemensen een controle in te stellen.

Drugssmokkel

Onderzoek wees uit dat één van hen een bekende Britse crimineel was en dat de autoriteiten van Groot-Brittanië hem zochten in verband met smokkel van verdovende middelen. Een toevallig aanwezige freelance cameraman heeft de aanhouding gefilmd.

De aangehouden man zit vast op een politiebureau en wordt overgedragen aan een officier van justitie. De overleveringsprocedure zal worden gestart omdat Groot-Brittannië tegen deze man een Europees aanhoudingsbevel (EAB) heeft uitgevaardigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevluchte Brit in Amsterdam gepakt tijdens tv-opname
Sluiten