Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 29 jan 2016

‘Elektronicaketen Foto Klein sluit deuren’

Wie bij een winkel van Foto Klein moest zijn, stond vrijdag voor een dichte deur. Alle 34 vestigingen, waarvan de meeste in Rotterdam zitten, bleven gesloten. Het in foto, video en geluidsapparatuur gespecialiseerde bedrijf zou failliet zijn, meldt RTV Rijnmond.

De elektronicaketen verkeert al langer in zwaar weer, maar volgens de omroep heeft de slechte decembermaand het bedrijf de das omgedaan.

Sloten vervangen

Volgens een medewerker die anoniem wil blijven, heeft het personeel dat donderdagavond te horen gekregen. De sloten zouden zijn vervangen. Het bedrijf doet zelf echter geen uitspraken over de achtergrond van de sluiting. Het hoofdkantoor in Barendrecht was vrijdag niet bereikbaar.

Samenwerking?

Vorige maand bleek dat commercieel directeur Jeroen Klein zich al had teruggetrokken uit het Barendrechtse familiebedrijf, zo schrijft het AD. Klein zou de Rotterdamse fotozaak Foka hebben overgenomen en gezegd hebben een samenwerking van Foto Klein en Foka niet uit te sluiten.

Boze reacties

Op social media regent het inmiddels boze reacties van klanten die nog wachten op foto’s of andere producten. ,,Ik rij 2 uur om een pakketje bij jullie op te halen, sta ik voor een gesloten deur! Geen klantenservice te bereiken, terwijl het bandje zegt dat jullie donderdag en vrijdag van 9 tot 9 bereikbaar zijn. Je kan begrijpen dat ik hier niet echt vrolijk van word!”, schrijft Sharon Spee. Ook Leonique Steenbeek-Idema is niet blij. ,,Zeg Foto Klein Papendrecht, het is te hopen dat jullie morgen open zijn, dan kom ik mijn foto’s even halen! Ruim 2 weken geleden gebracht en nog niks van jullie vernomen! Foto’s zijn NIET jullie eigendom dus opschieten graag”, schrijft zij in een reactie onder het artikel van RTV Rijnmond. Frank van den Berg zegt bang te zijn te kunnen fluiten naar zijn televisie. ,,Zou morgen een tv geleverd krijgen maar gaat nu niet door. Als Klein failliet blijkt te zijn, dan kan ik fluiten naar mijn geld volgens mijn bank. Wat een oplichters allemaal!”, schrijft hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Elektronicaketen Foto Klein sluit deuren’
Sluiten