Saloua Ousseur
Saloua Ousseur Binnenland 24 jan 2016 / 17:30 uur

Dit krijgen we op het IFFR voorgeschoteld

De 45ste editie van het International Film Festival Rotterdam begint woensdag. Op het festival zullen 106 films in wereldpremière gaan. Dat zijn er 17 minder dan vorig jaar. Bij de opening is niemand minder dan onze eigen koningin Maxima aanwezig. Metro loodst je door een paar feitjes.

Nederlandse films

Het festival wordt geopend met de film Beyond Sleep, een internationale Engelstalige film gebaseerd op het Nederlandse boek Nooit meer slapen van W.F. Hermans. De Nederlandse film History’s Future van Fiona Tan dingt mee voor een Hivos Tiger Award. De hoofdprijs is 40.000 euro. Tan strijd met haar film tegen zeven andere films.

#livecinema

Dit jaar gaan er vijf films in première die op het moment van uitzenden ook live worden uitgezonden in meer dan 45 Europese landen. Tegelijkertijd dus. Makers van de films zitten in de zaal zodat het publiek gelijk vragen kan stellen.

IFFR Live: As I Open My Eyes

The first film that will be screened live simultaneously in cinemas all over the world is As I Open My Eyes by Leyla Bouzid. Tune in Friday 29 January 20:00 CET. Ask the filmmaker & cast anything during the live Q&A on Twitter using the #livecinema hashtag! More info: live.IFFR.com

Gepostet von International Film Festival Rotterdam – IFFR am Freitag, 22. Januar 2016

Grootste van Nederland

Het IFFR is inmiddels uitgegroeid tot het grootste filmfestival van Nederland. Het is een van de grootste publiek georiënteerde filmfestivals ter wereld. Vorig jaar werd het Rotterdamse spektakel bezocht door ruim 300.000 mensen.

465

Dit jaar kunnen bezoekers van 27 januari tot 7 februari 465 films en documentaires bekijken op het jaarlijkse Rotterdamse festival.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit krijgen we op het IFFR voorgeschoteld
Sluiten