Job Halkes
Job Halkes Binnenland 29 jan 2016 / 10:33 uur

D66 Rotterdam: Zet metro en tram ook ’s nachts in

De gemeente Rotterdam moet onderzoeken of er ’s nachts meer openbaar vervoer kan worden ingezet. Volgens D66 is het alleen inzetten van de BOB-bussen niet meer van deze tijd. Als het aan de partij ligt, gaan er in de nacht ook trams en metro’s rijden, net als in Berlijn en New York.

Raadslid Jos Verveen denkt dat door het inzetten van nacht-ov meer mensen in Rotterdam komen stappen. „Altijd als ik op scholen of opleidingen kom, hoor ik van jongeren dat ze graag meer openbaar vervoer willen ’s nachts. Dat staat met stip bovenaan.” Volgens hem is de stad in tien jaar tijd een stuk bruisender geworden in de nacht, maar is het aanbod van nacht-ov daarbij achtergebleven. „Dat is nog van hetzelfde niveau als in 2005.”

Hij wil dat het stadsbestuur uitzoekt wat de mogelijkheden zijn. „Ik kan me voorstellen dat het inzetten van metro’s duurder is dan trams, maar daarom is zo’n onderzoek nodig”, aldus Verveen. „We willen een aantrekkelijke en levendige stad zijn en beter ov in de nacht helpt daarbij. Levendigheid is belangrijker dan veiligheid, zo blijkt uit onderzoeken.”

Ander vervoer meenemen

Samen met zijn collega raadslid van D66, Samuel Schampers, heeft hij schriftelijke vragen gesteld. „We willen uitgewerkte scenario’s zien. Mogelijk zijn de fietstaxi’s en tuktuks ook slimmer in te zetten. Dan kunnen we een afweging maken.” METRO

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
D66 Rotterdam: Zet metro en tram ook ’s nachts in
Sluiten